Malzemeler (Yaklaşık 2 kavanoz)
- 2 su bardağı glutensiz yulaf ezmesi
- ½ su bardağı doğal fıstık ezmesi
- ¼ su bardağı bal veya akçaağaç şurubu
- ¼ su bardağı sıvı yağ (hindistan cevizi yağı önerilir)
- ½ su bardağı doğranmış fındık veya badem
- 1 çay kaşığı tarçın
- Bir tutam tuz
Yapılışı
- Fırını 160°C’ye ısıtın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
- Küçük bir sos tenceresinde fıstık ezmesi, bal ve yağı ılık kıvama gelene kadar karıştırarak ısıtın.
- Geniş bir kapta yulaf, fındık, tarçın ve tuzu karıştırın.
- Isıtılmış fıstık ezmeli karışımı kuru malzemelere dökün, tamamen karışana kadar spatula ile harmanlayın.
- Karışımı tepsiye yayın, spatula ile bastırarak düzleştirin.
- 20-25 dakika altın rengini alana kadar fırınlayın. Arada karıştırabilirsiniz.
- Fırından çıkarıp tamamen soğumaya bırakın. Soğudukça kıtırlaşır.
Püf Noktası
- İsteğe bağlı olarak kuru üzüm veya kuru meyve ekleyebilirsiniz. Bunları piştikten sonra ekleyin.
Afiyet olsun! 🥣🥜✨