Malzemeler (Yaklaşık 8 adet)
- 1 su bardağı glutensiz yulaf ezmesi
- ½ su bardağı doğal fıstık ezmesi
- ¼ su bardağı bal veya hurma özü
- ¼ su bardağı kıyılmış kuru meyve veya damla çikolata
- ¼ su bardağı doğranmış fındık veya badem
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
- Bir tutam tuz
Yapılışı
- Orta boy bir kapta fıstık ezmesi, bal ve vanilyayı karıştırın.
- Yulaf ezmesi, kuru meyve, fındık ve tuzu ekleyin. Tamamen karışana kadar spatula ile karıştırın.
- Karışımı küçük bir kare borcama veya dikdörtgen bir kaba alın. Spatula ile bastırarak düzleştirin.
- Buzdolabında en az 1-2 saat dinlendirin.
- Soğuduktan sonra dilimleyerek bar şeklinde kesin. Hava almayan kapta saklayın.
Püf Noktası
- Daha proteinli hale getirmek için karışıma 1 yemek kaşığı chia veya protein tozu ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun! 🍫🥜💪