Fıstık Ezmeli Kek

Malzemeler (8 dilim)

  • 2 adet yumurta
  • ½ su bardağı toz şeker
  • ½ su bardağı süt
  • ½ su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı doğal fıstık ezmesi
  • 1,5 su bardağı glutensiz un karışımı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • İsteğe bağlı: ½ çay bardağı damla çikolata

Yapılışı

  1. Fırını 175°C’ye ısıtın. Kek kalıbını yağlayın veya yağlı kağıt serin.
  2. Yumurtaları ve şekeri çırpın, krema kıvamına gelince süt, sıvı yağ ve fıstık ezmesini ekleyin.
  3. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ekleyin. Homojen olana kadar spatula ile karıştırın.
  4. İsteğe bağlı damla çikolatayı ekleyin.
  5. Karışımı kalıba dökün ve 25-30 dakika kadar pişirin. Kürdan testi yaparak kontrol edin.
  6. Ilıyınca kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis edin.

Püf Noktası

  • Daha yoğun fıstık aroması için kekin üzerine ılık haldeyken ekstra fıstık ezmesi sürebilirsiniz.

Afiyet olsun! 🍰🥜✨