Fıstık Ezmeli Granola

Malzemeler (Yaklaşık 2 kavanoz)

  • 2 su bardağı glutensiz yulaf ezmesi
  • ½ su bardağı doğal fıstık ezmesi
  • ¼ su bardağı bal veya akçaağaç şurubu
  • ¼ su bardağı sıvı yağ (hindistan cevizi yağı önerilir)
  • ½ su bardağı doğranmış fındık veya badem
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Bir tutam tuz

Yapılışı

  1. Fırını 160°C’ye ısıtın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  2. Küçük bir sos tenceresinde fıstık ezmesi, bal ve yağı ılık kıvama gelene kadar karıştırarak ısıtın.
  3. Geniş bir kapta yulaf, fındık, tarçın ve tuzu karıştırın.
  4. Isıtılmış fıstık ezmeli karışımı kuru malzemelere dökün, tamamen karışana kadar spatula ile harmanlayın.
  5. Karışımı tepsiye yayın, spatula ile bastırarak düzleştirin.
  6. 20-25 dakika altın rengini alana kadar fırınlayın. Arada karıştırabilirsiniz.
  7. Fırından çıkarıp tamamen soğumaya bırakın. Soğudukça kıtırlaşır.

Püf Noktası

  • İsteğe bağlı olarak kuru üzüm veya kuru meyve ekleyebilirsiniz. Bunları piştikten sonra ekleyin.

Afiyet olsun! 🥣🥜✨