Fıstık Ezmeli Muzlu Dondurma

Malzemeler (2 kişilik)

  • 2 adet olgun muz
  • 2 yemek kaşığı doğal fıstık ezmesi (şekersiz & katkısız)
  • İsteğe bağlı: 1 yemek kaşığı bal veya akçaağaç şurubu
  • Üzeri için: Bitter çikolata rendesi veya fındık kırığı

Yapılışı

  1. Muzları soyup dilimleyin ve derin dondurucuda en az 4 saat dondurun.
  2. Dondurulmuş muz dilimlerini ve fıstık ezmesini blendera alın.
  3. Pürüzsüz, kremsi kıvam elde edene kadar çekin. Gerekirse birkaç damla süt ekleyebilirsiniz.
  4. Karışımı hemen tüketin ya da dondurma kabına alıp biraz daha dondurabilirsiniz.
  5. Üzerine çikolata rendesi veya fındık serpip servis edin.

Püf Noktası

  • Daha yoğun fıstık tadı için muzları blendera atmadan önce biraz fıstık ezmesiyle karıştırın.

Afiyet olsun! 🍌🍦🥜